برنج دومین ماده غذایی پس از گندم است که از بیشترین مصرف در بین مردم کشور ما برخوردار میباشد؛ به طوری که در بیشتر خانواده های ایرانی در هر روز دست کم یک وعده برنج مصرف میشود. تولید، فرآوری و انبارداری برنج با توجه به اقلیم کوچکی از کشور که قابلیت تولید آن را دارد، از دشواریها و پیچیدگیهای خاص خود برخوردار است.
محصول برنج اگر چه یکی از محصولات پُر درآمد و اشتغال آفرین به حساب میآید، اما به دلیل بسته بندی و شرایط نگهداری نامرغوب آن، از اتلاف بالایی هم برخوردار میباشد. یکی از جنبههای اتلاف کننده محصول برنج در کشور ما عدم استفاده از دستگاههای پیشرفته و مرغوب برای بسته بندی برنج میباشد. به همین دلیل فرایند بسته بندی برنج نیز از حساسیت و اهمیت نسبتاً بالایی برخوردار است.
روی سخن شرکت گشتا صنعت اصفهان در این مقاله، افراد و شرکتهایی هستند که در حال راه اندازی کارگاه بسته بندی برنج میباشند. این افراد میتوانند تولید کنندۀ برنج و یا صرفاً بسته بندی کننده برنج باشند. به هر حال دستگاه های بسته بندی برنج قابلیت استفاده برای هر دو گروه را دارند.
در این مقاله قصد داریم تا شما را با صفر تا صد کارگاه بسته بندی برنج و انواع ماشین آلاتی که می توانید در این خصوص از آنها استفاده نمایید، صحبت کنیم پس با ما همراه باشید.
جهت استعلام قیمت انواع دستگاه بسته بندی برج، خرید و یا کسب مشاوره رایگان با شماره 09131197055 تماس حاصل نمایید.
کارگاه بسته بندی برنج و دستگاه بسته بندی برنج
در کشور ما هر کس که قصد دریافت مجوز بسته بندی یک محصول و یا کارگاه فرآوری آن را داشته باشد، باید به عنوان یکی از الزامات قانونی اشاره شده در طرح توجیهی کارگاه بسته بندی، از دستگاه های با کیفیت و استاندارد برای سورت کردن، بسته بندی و سردوزی برنج برخوردار باشد.
این یکی از موارد ارزیابی و بازدید میدانی بازرس به حساب میآید و به همین دلیل نصب و راهاندازی دستگاه بسته بندی در خصوص برنج در کارگاههای مربوطه یکی از مراحل الزامی در دریافت پروانه بهره برداری میباشد.
از سوی دیگر در انتخاب دستگاه بسته بندی برنج باید به گونهای عمل کرد که دستگاهی خریداری شود که متناسب با گسترۀ کسب و کار و بازار موجود باشد.
انواع دستگاه بسته بندی برنج
چنانچه در مرحله راه اندازی و تجهیز کارگاه بسته بندی برنج خود هستید، بهتر است با انواع دستگاه های بسته بندی برنج آشنا باشید تا در زمان خرید آنها با مشکل خاصی برخورد نکنید و دستگاهی متناسب با نیاز خود خریداری نمایید. بنابراین انواع دستگاه های بسته بندی برنج عبارتند از:
1) دستگاه بسته بندی اتوماتیک برنج توزین دار
این دستگاه کاملاً اتوماتیک است و نیاز به هیچ اپراتوری ندارد. دستگاه بسته بندی توزین دار برنج دارای سرعت بالا و راندمان بسته بندی قابل قبول هستند و توانایی بسته بندی انواع کیسههای سلفونی را دارند. دستگاه های توزین دار بسته بندی برنج به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
دستگاه بسته بندی دو توزین برنج
این دستگاه دارای دو توزین میباشد و در بین تمامی ماشین آلات بسته بندی برنج از پایینترین سرعت برخوردار است. از این دستگاه برای بسته بندی برنج در کارگاهی که از تناژ پایین برخوردار است استفاده میشود.
دستگاه بسته بندی چهار توزین برنج
دستگاه بسته بندی چهار توزین برنج که سرعت آن از نمونۀ دو توزین بیشتر است ولی به لحاظ کیفیت بسته بندی و فناوری به کار رفته در آن هیچ تفاوتی با نمونه های قبل و بعد از خود ندارد. این دستگاه از تناژ تولید و ظرفیت بسته بندی متوسط برخوردار است.
دستگاه بسته بندی شش توزین برنج
دستگاه بسته بندی شش توزین به لحاظ فناوری، کاملاً مشابه با نمونههای دو توزین و چهار توزین میباشد. با این تفاوت که از سرعت عمل و حجم بارگیری و بسته بندی بیشتری برخوردار است. این دستگاه میتواند مجهز به هوش مصنوعی باشد و پس از یک بار برنامه نویسی برای دستگاه، به صورت کاملاً اتوماتیک اقدام به توزین و بسته بندی برنج مینماید.
دستگاه بسته بندی دوازده توزین برنج
قدرتمندترین و سریعترین دستگاه های بسته بندی برنج، دستگاه های دوازده توزین هستند که میتواند فرآیند توزین و بسته بندی را در بالاترین و دقیق ترین استاندارد انجام دهند. اگر بسته بندی و حجم تولید و بسته بندی شما فوق العاده زیاد باشد و از سهم بازار گستردهای برخوردار باشید، طبیعتاً نیاز به عرضه بسیار زیاد برنج به بازار خواهید داشت. لذا دستگاه بسته بندی ۱۲ توزین برنج با تناژ بسته بندی بسیار زیادی که دارد، میتواند بهترین گزینه برای گسترۀ وسیع عملیاتی شما باشد.
2) ماشین آلات کیسه پرکن برنج
ماشین آلات پرکن که در خصوص پرکردن کیسه برنج مورد استفاده قرار می گیرند، میتوانند برای پر کردن کیسههای برنج با وزن های بالا مورد استفاده قرار گیرد. این دستگاهها میتوانند به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی و ساخته شوند. در این قسمت با چند نمونه دستگاه پرکن برنج آشنا شوید:
دستگاه کیسه پرکن برنج تک توزین آنالوگ
دستگاه بسته بندی مذکور به صورت تک توزین و نیمه اتوماتیک است. یعنی برای راه اندازی تنها نیاز به یک نفر اپراتور دارد. این دستگاه مجهز به پدالی است که با فشار دادن آن به وسیله اپراتور، مقدار مشخصی برنج به داخل کیسه ریخته میشود. معمولاً ظرفیت تولید و بسته بندی دستگاه کیسه پرکن برنج تک توزین برای کارگاههای کوچک و کم بازده مناسب است.
دستگاه کیسه پرکن دو توزین
دستگاه دو توزین کیسه پرکن برنج، محصول را مورد وزن کشی و بسته بندی قرار میدهد. به همین دلیل در مقایسه با نمونه تک توزین که در بالا اشاره شد، از سرعت و راندمان بیشتری برخوردار است. این دستگاه با توجه به نیاز و الزام مشتری میتواند به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی و ساخته شود.
دستگاه کیسه پرکن برنج چهار توزین
از این دستگاه که از یک سرعت بالاتری برای بسته بندی برنج برخوردار است، تنها برای بسته بندی تمام اتوماتیک برنج استفاده میشود؛ چرا که هیچ اپراتوری در آن دخالت ندارد و تمام فرایند بسته بندی و سردوزی کیسه برنج به صورت اتومات انجام میشود.
3) دستگاه پرکن برنج
معمولاً تمامی کارگاه های بسته بندی برنج به عنوان یک فرایند تکمیلی و حاشیهای دارای دستگاه بسته بندی آرد برنج نیز هستند. چرا که آرد برنج نیز به عنوان یک فرآورده جانبی از بازار بسیار خوبی برخوردار است که حتماً در زمان تدوین طرح توجیهی کارگاه بسته بندی برنج به آن اشاره شده است. این دستگاه میتواند آرد برنج را در کیسه های سلفونی، بالشتی یا پاکتی بسته بندی نماید. دستگاه بسته بندی آرد برنج دارای یک مخزن به همراه ماردون و همزن است که کار انتقال آرد برنج به کیسههای مورد نظر بر اساس وزن تعیین شده را بر عهده دارد.
سخن پایانی
همان گونه که اشاره شد، بسته بندی برنج از طیف گستردهای از تجهیزات و بسته بندی ها برخوردار است که متناسب با هر یک از آنها نیاز به دستگاه بخصوصی است. شرکت خدمات مهندسی گشتا صنعت اصفهان در این مقاله به بیان ویژگیها و انواع دستگاههای بسته بندی برنج پرداخت و در پایان بر این نکته اشاره دارد که آمادۀ ارائۀ خدمات مشاورهای و اجرای فرآیندهای طراحی، ساخت، نصب و خدمات پس از فروش دستگاههای بسته بندی برنج در هر نقطه از کشور میباشد.