پس از بسته بندی کالاهای تولیدی، یکی از فرایندهای مکمل که بهتر است بلافاصله پس از بسته بندی کالا صورت پذیرد، درج تاریخ و سایر اطلاعات مربوط به آن کالا بر روی بسته بندی آن می باشد. تمامی رویه کاری گفته شده توسط ماشین آلاتی با نام دستگاه تاریخ زن صورت می گیرد که از مهمترین اجزا یک خط تولید و بسته بندی می باشد. نحوه کار با دستگاه تاریخ زن بسیار مهم می باشد که رویه استفاده و چگونگی کار با آن به نوع و مدل دستگاه بستگی دارد.
شرکت گشتا صنعت اصفهان بنا به اهمیت این موضوع می خواهد در قالب این مقاله شما را با نحوه استفاده از دستگاه تاریخ زن آشنا کند. لذا اگر قصد راه اندازی خط بسته بندی و تهیه دستگاه تاریخ زن را دارید توصیه میکنیم که این پست را با دقت مطالعه کنید.
با دستگاه تاریخزن آشنا شوید
دستگاه تاریخ زن یک دستگاه ساده است که در ادامه بسته بندی محصول تولیدی اقدام به درج تاریخ تولید و انقضای محصول بر روی بسته بندی آن می کند. این دستگاه دارای انواع مختلف، و طبیعتاً دارای عملکردهای گوناگون می باشد که در ادامه این بحث به معرفی و تشریح هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
مدل های پیشرفته تر دستگاه تاریخ زن، مجهز به دستگاه پرینتر هستند که می توانند اطلاعات مختلف در سطوح گوناگون را چاپ کنند.
دستگاه تاریخ زن دستی چگونه کار می کند؟
دستگاه تاریخ زن دستی می تواند در مدت کوتاهی اطلاعات مشخص شده را بر روی سطوح مختلف چاپ کند. ولی در عین حال توجه داشته باشید که ثبت اطلاعات با دستگاه تاریخ زن دستی فقط بر روی سطوح صاف امکان پذیر است.
دستگاه تاریخ زن دستی یکی از ملزومات و تجهیزات ضروری بسته بندی است که ساده ترین مدل در بین تمامی دستگاه های تاریخ زن را به خود اختصاص داده است. تاریخ زن دستی از فناوری های قدیمی و اولیه برای چاپ استفاده می کند؛ بدین ترتیب که در آن از جوهر جامد برای چاپ استفاده می شود. اما در مدل های پیشرفته تر، از جوهرهای حرارتی استفاده می شود.
عملکرد دستگاه تاریخ زن دستی بسیار ساده است. به طوری که این دستگاه از یک جعبه حروف برخوردار است که کاربر باید بر اساس کلمات و اعداد مورد نیاز، حروف را روی قالبهای تاریخ زن قرار دهد و با قرار دادن محصول در مقابل چاپگر، اهرم دستگاه را فشار دهد و تاریخ زن دستی با چاپ بر روی ریبون، اطلاعات را بر روی بسته بندی ثبت کند. از سوی دیگر تاریخ زن های دستی حرارتی، جوهر گرم شده را بر روی محصول می پاشند.
ضعف عمده ای که دستگاه های تاریخ زن دستی دارند آن است که امکان درج لوگو و بارکد بر روی محصول را ندارند. همچنین این دستگاه ها اطلاعات محصول را حداکثر در قالب سه سطر، ثبت می کنند.
دستگاه تاریخ زن نیمه اتوماتیک چگونه کار می کند؟
دستگاه تاریخ زن نیمه اتوماتیک فرآیندی شبیه به دستگاه تاریخ زن دستی دارد؛ با این تفاوت که اهرم موجود در این دستگاه جای خود را به یک پدال الکتریکی داده است. بدین ترتیب اپراتور تنها با فشار پای خود، فرمان چاپ را به دستگاه تاریخ زن می دهد و دستگاه به صورت خودکار و بدون نیاز به فشار دست، فرایند چاپ را انجام می دهد. طبیعی است که راندمان و سرعت عمل دستگاههای تاریخ زن نیمه اتوماتیک بسیار بیشتر از دستگاه های تاریخ زن دستی است.
نحوه کار با دستگاه تاریخ زن اتوماتیک
دستگاه تاریخ زن اتوماتیک که معمولاً در خط تولیدهای پیشرفته و کارخانجات صنعتی استفاده می شود، بیشتر برای تاریخ زدن بر روی محصولات غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. در این تولیدات معمولاً از دستگاه تاریخ زن اتومات برای درج تاریخ، شماره سریال و سایر اطلاعات مربوط به محصول مورد نظر استفاده می شود. توجه داشته باشید که به طور کلی دستگاه تاریخ زن اتومات یکی از مکمل های خطوط بسته بندی محصولات است که می تواند عملیات چاپ اطلاعات نهایی به همراه لوگو، بارکد و سایر الزامات استانداردی و بهداشتی را بر روی محصول درج کند.
چگونگی کار با دستگاه تاریخ زن خودکار بسیار راحت و حرفهای است. دستگاههای اتومات به صورت دستگاه های تاریخ زن غلطکی و یا تاریخ زن رومیزی در خطوط تولید نصب می شوند و محصول با استفاده از نوار نقاله از مقابل دستگاه چاپ عبور داده می شود و اطلاعات چاپی که از قبل به دستگاه تاریخ زن وارد شده است، با قرار گرفتن محصول در مقابل چشم دستگاه، بر روی بسته بندی درج می شود. طبیعی است که دستگاههای تاریخ زن اتوماتیک در مقایسه با هر دو دستگاه تاریخ زن دستی و تاریخ زن نیمه خودکار، از سرعت عمل و راندمان کاری بالاتری برخوردارند.
نحوه کار با دستگاه تاریخ زن الکترونیکی چگونه است؟
دستگاه تاریخ زن الکترونیکی یا تاریخ زن دیجیتالی، جدیدترین نسل دستگاه های تاریخ زن است. لذا با تمامی مدل های آن، حتی با مدل اتوماتیک تفاوتهای عمدهای دارد. اصلی ترین تفاوت این دستگاه با دستگاه تاریخ زن اتوماتیک، قابل حمل بودن آن است.
دستگاه تاریخ زن دستی اتومات
دستگاه تاریخ زن دستی اتومات از یک سیستم الکترونیکی برای درج اطلاعات چاپی استفاده می کند؛ که به آن تاریخ زن جوهر افشان یا تاریخ زن لیزری هم گفته می شود. عملکرد تاریخ زن دستی الکترونیکی بسیار ساده است. بدین ترتیب که پس از مشخص شدن متن، دستگاه در محل مورد نظر قرار می گیرد و کلید چاپ آن فشار داده می شود. برخی از مدل های این دستگاه ها دارای سرعت های بالاتری هستند و به محض قرار گرفتن بر روی بسته بندی، عمل چاپ را رأساً انجام می دهند.
سخن پایانی
همان طور که می دانید، بسته بندی هیچ محصولی بدون درج اطلاعات مربوط به تاریخ تولید، تاریخ انقضا، شماره سریال و اطلاعات روزمره دیگر، جذابیت چندانی ندارد و مشتری از خرید آن خودداری خواهد کرد. به همین دلیل بلافاصله پس از فرآیند بسته بندی باید بستهبندیها مورد تاریخ زنی قرار گیرند. اگر شما نیز دارای یک کارگاه تولیدی یا بسته بندی هستید، به این نکته توجه داشته باشید که حتماً باید از دستگاه های پیشرفته تاریخ زن استفاده کنید. گروه صنعتی گشتا صنعت اصفهان ارائه دهنده پیشرفتهترین دستگاه های تاریخ زن، به همراه تعمیر و خدمات پس از فروش و تأمین قطعات مصرفی آنها می باشد.